17:24

15.12.2019

17:24

15.12.2019

Milan Milićević, RTK2

Nevladina organizacija "Projekat  5 centi" organizovala je u Prištini 4. humanitarni Minimaraton sa ciljem prikupljanja pomoći siromašnim porodicama sa prostora Kosova.

Preko stotinu učesnika obučenih u odelo Deda Mraza trčalo je na Mini maratonu kako bi obezbedili sredstva  za kupovinu prehrambenih proizvoda i novogodišnjih paketa za najsiromašnije porodice na Kosovu. Svi oni koji su želeli da pomognu mogli su to da učine i kupovinom  kostima Deda Mraza. Jusuf Isljami iz nevladine organizacije „Projekat 5centi“ je istakao da je ovogodišnja akcija premašila sva očekivanja , dodajući da će prikupljena sredstva biti uručena onima kojima su najpotrebnija.

"Prve godine smo uspeli da prikupimo sredstva za 150 porodica. Kao pokazatelj dobrog rada i volje naših građana, samo tri godine kasnije prikupljenim sredstvima obezbedili smo pomoć za 700 porodica. Nadam se da ćemo naredne godine, kada je na redu peto izdanje ove manifestacije okupiti još više volontera i ljudi dobre volje,“ rekao je Isljami

I oni najmlađi dali su svoj doprinos humannitarnoj  akciji.

"Trčali smo kako bismo prikupili pomoć za sve ljude kojima je ona potrebna".

"Osećam se dobro što mogu da pomognem. Ovoj humanitarnoj akciji se pridružila i moja porodica".

Po završetku trke,  pobednicima kao i kompanijama i institucijama  koje su pomogle akciju uručene su zahvalnice. Kosovo je među šezdeset zemalja u kojima se održava ova maniodestacija.