15:21

14.02.2020

15:21

14.02.2020

RTK

Predsednik Kosova Hašim Tači primio je danas čestitku od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova.

U čestitci se navodi da se američki narod pridružuje čestitkama predsednika Trampa povodom 12. godišnjice nezavisnosti Kosova.

"Narod Amerike, zajedno sa mnom, čestita svim građanima Kosova 12. godišnjicu nezavisnosti Kosova. Jake veze između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država uspostavljene su zajedničkom posvećenošću da Kosovo postane suverena, nezavisna, multietnička i demokratska država", navodi se u telegramu predsednika Trampa.

On je čestitao Kosovu na demokratskim izborima u oktobru, pozdravljajući kontinuiranu posvećenost unapređenju mira, pravde i prosperiteta za stanovnike Kosova, ali i celog regiona Zapadnog Balkana.

"Želimo vam uspeh u narednim godinama, fokusirajući se na normalizaciju odnosa sa Srbijom, jačanje vladavine zakona i stvaranje uslova za dinamičan razvoj privatnog sektora", navodi se u telegramu.

Predsednik Tramp rekao je da će budućnost Kosova biti svetla.

"Sjedinjene Države i dalje su posvećene snažnim bilateralnim odnosima zasnovanim na napornom radu vašeg energičnog naroda i trajnom određivanju naših zajedničkih vrednosti", napisao je.