21:08

17.02.2020

21:08

17.02.2020

Beta

Predsednik Kosova, Hašim Tači je večeras izjavio da su građani Kosova "najproevropskiji i proamerički narod".

„Ponosni smo što smo i danas, na 12. godišnjicu nezavisnosti, najproevropskije i proameričko stanovništvo“, rekao je predsednik Kosova.

Na prijemu povodom 12 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova Tači je rekao da je prošla 21 godina od kada je Kosovo steklo slobodu i 12 godina nezavisnosti.

„I sloboda i nezavisnost građeni su uz trud, rad, žrtvu. Svako je zaslužan za sve ove godine, čak i za ono ranije, što je doprinelo 12. godišnjici nezavisnosti“, kazao je Tači i dodao da je na ovu godišnjicu Kosova više konsolidovano nego ikada ranije, i interno i na međunarodnom nivou.

„Samo ujedinjeni i zajedno smo postigli slobodu i nezavisnost. Kosovo je najmlađa država na svetu, mi smo najmlađi Evropljani, i verujem da ćemo zaslužiti da budemo deo NATO-a“, kazao je Tači.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je Kosovo spremno da doprinese postizanju normalizacije odnosa sa Srbijom, uz posredovanje EU i SAD, dodavši da je Kosovo ušlo u drugu deceniju nezavisnosti sa verom i nadom u bolju i sigurniju budućnost.