20:12

19.02.2020

20:12

19.02.2020

KoSSev

Policija Kosova suspendovala je na 72 sata komandira policijske stanice u Gnjilanu, kao i još tri policijska službenika, nakon jučerašnjeg slučaja višestrukog ubistva, za koje se sumnja da je počinila službenica Kosovske policije, a koja je potom izvršila samoubistvo.

Policijski inspektorat Kosova (PIK), nakon preduzetih istražnih radnji i sprovedene istrage u policijskoj stanici u Gnjilanu, juče je preporučio suspenziju četiri pripadnika Kosovske policije u Gnjilanu – komandira policijske stanice, zamenika komandira, šefa osoblja stanice i službenika civilnog štaba.

PIK je suspenziju zatražio zbog sumnje da su počinili krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Ovu preporuku danas je uvažila Kosovska policija, uvevši suspenziju u trajanju od 72 sata, a s ciljem „vođenja nezavisne istrage“.

Iz policije je danas ujedno potvrđeno da je ovoj službenici, koja je imala probleme mentalne prirode, nakon određivanja dijagnoze, oduzeto službeno oružje i da joj je „određen lakši posao“.

Međutim, sumnja se da su ubistva izvršena upravo službenim oružjem.

Njen pištolj se nalazio u policijskoj stanici u kojoj je službenica radila. Način na koji je došla do pištolja istražuje Policijski inspektorat Kosova, dodaje se u saopštenju policije.