18:06

25.02.2020

18:06

25.02.2020

Gazeta Express, KoSSev

Sumnja se da je policijska službenica iz Gnjilana izvršila samoubistvo pet sati nakon što je ubila četiri člana svoje porodice, potvrđeno je za Gazeta Express iz Kosovske policije.

Slučaj višestrukog ubistva u Gnjilanu još uvek nije razrešen, te još uvek nije potvrđena sumnja da je policijska službenica ubila četiri člana svoje porodice pa potom i sebe.

Međutim, kako je rečeno za Gazeta Express, sumja se da su ubistva izvršena u 7:40, a da je ova službenica izvršila samoubistvo oko 13:00.

„Na osnovu vašeg zahteva, obaveštavamo vas da Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji sa Policijom Kosova istražuje slučaj, u kojem se sumnja da je policijska službenica, sada pokojna V.B, u prvim jutarnjim časivima oko 07:40, dana 18. februara 2020., vatrenim oružjem prvo ubila četiri člana svoje porodice, dok se sumnja da je oko 12:50, isti oružjem izvršila čin samoubistva“, rekao je Dželjadini (Xheladini) za Gazetu Express.

Iz policije prethodno potvrđeno da je ovoj službenici, koja je imala probleme mentalne prirode, nakon određivanja dijagnoze, oduzeto službeno oružje i da joj je „određen lakši posao“. Međutim, sumnja se da su ubistva izvršena upravo službenim oružjem.

Njen pištolj se nalazio u policijskoj stanici u kojoj je službenica radila, rečeno je prethodno iz Policije. Međutim, način na koji je došla do pištolja još uvek istražuje Policijski inspektorat Kosova.