19:21

26.02.2020

19:21

26.02.2020

RTK

Bivši potpredsednik vlade Enver Hodžaj rekao je da ima nagoveštaja da ova vlada nema znanje o spoljnoj politici i nanosi štetu kosovskim odnosima sa Zapadom.

Prema njegovim rečima, partnerstvo Kosova sa NATO-om je od suštinske važnosti za bezbednost i suverenitet Kosova.

"Partnerstvo Kosova sa NATO je od suštinskog značaja za bezbednost i suverenitet Kosova. Nijedna vlada nema mandat niti je izabrana da se protivi partnerstvu Kosova sa NATO i Zapadom. Ko god radi najačanju ovog partnerstva, ima mandat od naroda, a ne suprotno", napisao je Hodžaj u postu na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, Vlada Kosova mora da predstavi program upravljanja i da pokaže predanost partnerstvu sa NATO i zapadnim saveznicima.

"Za sada ima nagoveštaja da ova vlada nema znanje o spoljnoj politici i nanosi štetu odnosima Kosova sa Zapadom. Premijer ne može ostati neutralan. Mora pokazati da li za partnerstvo s NATO koje garantuje suverenitet Kosova ili protiv njega. Do sada je bio neutralan po bilo kojoj spoljnopolitičkoj temi. Premijeri se ne biraju za neutralnost, već za odlučivanje. Na Kosovu nema neutralnosti i vremena", poručio je Hodžaj.