12:54

25.03.2020

12:54

25.03.2020

KoSSev

Predsednik DSK Isa Mustafa reagovao je na nedavnu situaciju u vezi sa koronavirusom – predlogu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi.

„Saradnja sa Nemačkom i Francuskom, kao i sa drugim zemljama Evropske unije, od suštinskog je značaja za DSK i Kosovo. Kosovo je uvek uživalo snažnu podršku ovih zemalja. Zato razumemo njihovu zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu. DSK je učinio sve kako bi ubedio našeg koalicionog partnera da sarađuje uz razumevanje, ali nismo uspeli. Umesto toga, on je uporno činio jednostrane akcije štetne po DSK”, napisao je Mustafa.

Mustafa kaže: „I mi smo svesni ove situacije sa koronavirusom, ali to je izabrao i izazvao g. Kurti a ne DSK u svakom slučaju i bez ikakvog povoda“.

„Naši ministri će dati sve od sebe sve dok gospodinu Kurtiju budu davali prostor da se bori protiv virusa. Izglasavanje nepoverenja je demokratski instrument. Prema Ustavu, ima pravo poslanika koji su to potpisali, a ne samo DSK. DSK uverava da ostaje posvećen produbljivanju saradnje sa zemljama EU, kao članom porodice EPP, u evropskim i evroatlantskim integracionim procesima, dijalogu i borbi protiv kriminala i korupcije i jačanju vladavine zakona“, zaključio je Mustafa.