17:19

08.04.2020

17:19

08.04.2020

Radio Kontakt Plus

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odbilo je vanredni zahtev odbrane da se Zlatan Krstić iz Kragujevca brani sa slobode zbog narušenog zdravstvenog stanja, potvrdio za Radio Kontakt Plus njegov branilac Dejan A. Vasić.

Zlatan Krstić je dijabetičar, a njegovo zdravstveno stanje je alarmantno ugroženo, upozorava Vasić.

„Od rane koju je imao na nozi, koja dugo nije zarastala, se u međuvremenu stvorio veći problem, koji zahteva da Krstić pod hitno bude pregledan od strane stučnog tima lekara. U ovom momentu, njegovo zdravstveno zbrinjavanje onemogućava pojava virusa (korona) zbog kojeg na Kosovu možda i nije pametno da bude prebačen u prištinsku bolnicu kako bi tamo taj pregled bio izvršen. Zamolio sam sudiju, ukoliko postoji mogućnost, da se taj pregled obavi u pritvoru. Sudija je izašao u susret, kao i uvek do sada i on će naložiti da se taj pregled najhitnije moguće obavi“, objašnjava Vasić.

Vasić dodaje da će se nakon pregleda znati da li je Krstiću potrebna intervencija ili se problem može rešiti redovnom terapijom lekovima.

Podsetimo, protiv Zlatana Krstića je podignuta optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Dovodi se u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

U aprilu će se navršiti godinu dana kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.