21:06

09.04.2020

21:06

09.04.2020

RTK

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Kosova, Arben Vitia, saopštio je novi raspored kretanja unutar opština u karantinu. Odluka stupa na snagu od sutra.

Reč je o opštinama Severna Mitrovica, Mališevo i Zvečan.

"Poštovani građani, u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Ministarstva zdravlja, u prethodnom dogovoru sa opštinama, kako bi se suzbilo dalje širenje COVID-19 od sutra, 10. aprila 2020. godine, u opštinama koje su već u karantinu, raspored kretanja unutar opštine, za osnovne potrebe građana će biti sledeći:

Opština Mališevo 14:00-06:00;

Opština Severna Mitrovica 12:00-06:00;

Opština Zvečan 12:00-06:00;

Pored toga, Vitia je pomenuo i dodatne mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

"Takođe, u narednim danima, u zavisnosti od epidemiološke situacije u drugim opštinama i u dogovoru sa njima, biće uvedene i dodatne mere kako bi se sprečilo širenje COVID-19", napisao je Vitia na Fejsbuku.

Na kraju, Vitia je zamolio građane da poštuju preduzete mere kako bi zaštitili svoje živote.

"Molimo građane da sprovode mere i sarađuju sa svojim opštinama, sigurnosnim organima, drugim centralnim institucijama i poštuju preduzete mere kako bi zaštitili svoje živote. Pobedićemo ako poštujemo pravila!", zaključio je Vitia.

U opštinama Severna Mitrovica i Zvečan, koje su proglašene za teritoriju pod karantinom, od sutra stupa na snagu nova pooštrena mera za suzbijanje pandemije koronavirusa koja se odnosi na zabranjeno kretanje od 12 do 6 časova ujutru u narednih 14 dana, rečeno je na sednici kriznih štabova ove dve opštine.