12:49

10.04.2020

12:49

10.04.2020

RTK2

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji na njihovoj pomoći Kosovu tokom pandemije koronavirusa.

„Pozdravljamo i cenimo svaku pomoć koja dolazi u ovoj teškoj situaciji. Kosovu i dalje treba pomoć prijatelja, jer smo svi videli da je borba protiv pandemije dovela u probleme čak i najrazvijenije države sveta. Narod Kosova nikada neće zaboraviti pomoć koja je pružena u ovom teškom trenutku", napisao je.

Istakao je da je Kosovo blagosloveno što ima prijateljske zemlje koje su uvek pomogale Kosovu kako bi se prevazišli svi izazovi.

"Želeo bih da se zahvalim Evropskoj uniji, Sjedinjenim Državama i Turskoj na velikodušnoj pomoći koju su nam pružili poslednjih dana u borbi protiv koronavirusa", napisao je Veselji.

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države izdvojile su finansijsku pomoć Kosovu za trenutne potrebe u borbi protiv koronavirusa. Kosovo će od Evropske unije dobiti pet miliona evra, a od Sjedinjenih Američkih Država 1,1 milion dolara.