20:31

10.04.2020

20:31

10.04.2020

Fonet, Danas

Srpska lista (SL) zatražila je danas momentalno razrešenje Nenada Rašića sa pozicije direktora Kancelarije za zajednice, nakon što je Specijalno tužilaštvo Kosova ranije danas podnelo optužnicu protiv Rašića zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje u korupciju.

Razrešenjem optuženog Nenada Rašića, premijer Kosova Aljbin Kurti će imati priliku da u praksi demonstrira borbu protiv korupcije i kriminala ljudi koje je, duboko verujemo isključivo iz inata srpskom narodu i Srpskoj listi, lično imenovao na vrlo odgovornu poziciju.

Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je danas optužnicu protiv Nenada Rašića zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja i sumnje u korupciju, podseća se u saopštenju.

Srpska lista glasala za obaranje vlade Aljbina Kurtija baš zbog činjenice da njegova vlada nije pokazala poštovanje prema srpskom narodu, njegodim legitimnim predstavnicima koje je srpski narod izabrao na izborima da se bori za njegove interese i štiti ih u institucijama, dodaje se u saopštenju.