09:12

22.05.2020

09:12

22.05.2020

RTS

Svima koji ulaze na teritoriju Srbije neće biti neophodan negativan test na koronavirus, niti dozvola komisije. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Od danas za ulazak u Srbiju, kako za srpske tako i za strane državljane nije potreban negativan pi-si-ar test, kao i samoizolacija od 14 dana.

Izolacija svim ljudima koji su do sada ušli u Srbiju, a koja im je određena na 14 dana, jer nisu imali negativan nalaz testa, od danas se prekida.

Testiranje na lični zahtev koštaće 6.000 dinara na teritoriji Srbije, dok će za studente i maloletna lica testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije, biće uručivana zdravstvena upozorenja, u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

Od danas će biti uspostavljeni letovi sa niškog aerodroma Konstantin Veliki. Taj aerodrom nije radio od 18. marta. 

Mađarska kompanija "Viz er" prvi let je planirala za Dortmund. Sa niškog aerodroma i "Er Srbija" i "Rajan er" uskoro planiraju obnavljanje letova.

"Er Srbija" je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi putnici su otišli za Cirih i Frankfurt.

Tokom puta svi putnici sve vreme moraju da nose maske, a dodatna zaštitna oprema - viziri i rukavice - dobrodošla je.