12:46

22.05.2020

12:46

22.05.2020

Tanjug, B92

"AP KiM i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije, a snovi Hašima Tačija o pripajanju teritorija se neće ostvariti".

Ovo je poručio direktor Kancelarije za Kosovo Marko Ðurić.

"Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi", poručio je Ðurić u saopštenju.

On ocenjuje da je odlično to što je Hašim Tači, izjavom da je njegov san da se opštine na jugu Srbije, Preševo, Medveđa i Bujanovac, pripoje Kosovu, još jednom podsetio svet na pravo lice svoje politike

"Umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno", poručio je Ðurić.

On kaže da Tačiju možemo da obećamo da, "kada Kosovo i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji KiM za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije".