21:58

23.05.2020

21:58

23.05.2020

Siniša Kostić, RTK2

Vršilac dužnosti ministra administracije i lokalne samouprave Emilija Redžepi čestitala je građanima islamske veroispovesti Ramazanski Bajram sa željom da ovi veliki i radosni dani proteknu u miru i najlepšem raspoloženju.

“Neka vam ovaj veliki praznik donese radost, blagostanje i mir u vaše domove i domove vaših najmilijih, te podseti na važnost međusobnog poverenja, razumevanja, dijaloga i tolerancije", poručila je Redžepi.

“Naš sveti praznik ove godine proslavljamo u teškim uslovima, zato što smo kao i sve zemlje sveta i dalje suočeni sa zarazom virusa Kovida-19, koji može ugroziti naše živote ukoliko se kao građani grupišemo i ne poštujemo zdravstvene mere Ministartva zdravlja i Vlade Kosova, kazala je Emilija Redžepi i pozvala građane da i tokom Ramazanskog Bajarama ostanu kod svojih kuća".

“Proslavimo i obeležimo naš praznik samo u svojim kućama sa užim krugom svoje porodice.U nadi da ćemo što bezbolnije proći ovu pandemiju budimo solidarni i pomognimo jedni drugima, posebno onima kojima je jako teško i koji pored zdravstvene proživljavaju i finasijsku situaciju”, dodala je v.d. ministra lokalne samouprave.

“Dokažimo da smo u duši muslimani koji brinu jedni o drugima. Vratimo se uzdignute glave normalnom životu, pred nama je dug period oporavka i izlaska iz ove pandemije koja nam je poremetila živote, kaže se u čestitki  Emilije Redžepi.