16:35

02.06.2020

16:35

02.06.2020

RTK

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa, Robert O'Brajan, oglasio se nakon što je Ričard Grenel podneo ostavku na mesto američkog ambasadora u Nemačkoj.

O'Brajan je nagovestio da Ričard Grenel ima volju da služi Sjedinjenim Američkim Državama kao izaslanik za dijalog između Kosova i Srbije.

Rekao je da će Grenel raditi van Bele kuće i honorarno.

"Zahvalna sam Riku na spremnosti da delimično služi našoj naciji kao specijalni predstavnik za pregovore Kosova i Srbije, vršeći svoju dužnost iz Bele kuće", kaže se u saopštenju O'Brajana objavljeno od strane Saveta za nacionalnu bezbednost.

U međuvremenu, novinarka Blumberga Dženifer Jakobs rekla je da će Ričard Grenel raditi na kampusu Bele kuće u zgradu izvršne kancelarije Eisenhover.

"Rečeno mi je da je Trampov saveznik, Ričard Grenel, u poneeljak podneo ostavku na funkciju ambasadora u Nemačkoj, i da se fokusirao na svoju ulogu specijalnog predstavnika za pregovore između Kosova i Srbije. U ponedeljak se preselio u kancelariju u kampusu Bele kuće u EEOB-u“, napisala je Jakobs na svom Tviter nalogu.