22:12

02.06.2020

22:12

02.06.2020

RTK, RTK2

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, izjavio je da nisu razgovarali sa partnerima u vladajućoj koaliciji o pitanju izbora predsednika Kosova posle isteka mandata Hašimu Tačiju.

"Nismo razgovarali o položaju predsednika sa koalicionim partnerima. Razlog zašto o tome nismo razgovarali je taj što niko nema moć da obezbedi glasove kako bi garantovao da bi neko mogao da postane predsednik", rekao je Mustafa.

Mustafa ističe da njegova stranka nije preuzela nikakvu obavezu, i to pitanje ostaje da se reši kada dođe vreme za raspisivanje izbora.

"Nemamo nikakvu obavezu prema predsedniku ili prema bilo kom političkom subjektu. Nismo razgovarali ni o predsedniku Skupštine Kosova, jer je imamo", kazao je Mustafa.

Lider DSK Isa Mustafa je dalje izjavio da što tiče pitanja izbora predsednika Kosova, svesni su da će se sa tim suočiti u februaru.

"To je pitanje o kojem ćemo raspravljati sa svim političkim strankama u Skupštini, uključujući Samoopredeljenje i DPK, kako bismo osigurali većinu u parlamentu. Pokušaćemo da to rešimo kako ne bismo izašli na birališta", zaključio je Mustafa.