18:35

03.07.2020

18:35

03.07.2020

RTV Gračanica

Četiri slučaja zaraze koronavirusom zabeležena su na teritoriji centralnog Kosova.

Iako je ova teritorija dugo odolevala i tek nedavno je registrovan prvi slučaj infekcije Covidom-19, situacija je i sada, kada slučajevi počinju da se nižu, pod kontrolom, kaže direktor KBC-Priština sa privremnim sedištem u Gračanici, prof. dr Bratislav Lazić, prenosi RTV Gračanica.

Lazić ističe da su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, a za dvoje njih se još čekaju rezultati.

Potrebne mere samoizolacije kontakata su primenjene, smatra, da su sve mere i postupci primenjeni u smislu sprečavanja daljeg širenja zaraze koronavirusa.

“Imamo četiri potvrđena slučaja infekcije korona virusom, pacijenti se dobro osećaju, nema potrebe za bilo kakvom medicinskom intervencijom, kao ni tretmanom, oni se u kontinuitetu prate”, dodaje Lazić.

Nakon proslava matura i okupljanja povodom Vidovdanskih svečanosti, prof. dr Bratislav Lazić dodaje da epidemiološku situaciju pomno prate.

“Uticaj masovnijeg okupljanja stanovništva možda se pokaže u skorijem roku, u periodu od nekih sedam dana. Videćemo kakvi će rezultati biti u narednom periodu na terenu,” rekao je Lazić.

“Imamo sve što je potrebno za suzbijanje zaraze Covid-19, dakle, dobro smo snabdeveni, dobro smo organizovani. Takođe, moram da istaknem da smo dobro snabdeveni i kada su medikamenti u pitanju, imamo dovoljno sanitetskog materijala. Mogu slobodno reći da imamo stabilno funkcionisanje, kakvo će biti i u narednom periodu", rekao je Lazić.