14:49

04.07.2020

14:49

04.07.2020

Bojan Tomić, RTK2

Trend krađa u Srpskim sredinama na Kosovu se nastavlja. Na meti lopova sada se našla porodica Andrejević iz Gračanice kojima su nepoznati počinioci odneli određenu svotu novca i nakit. Meštani Gračanice zabrinuti za svoju bezbednost. Zbog učestačih krađa koje se dešavaju iz opštine Gračanice najavili su da će sazvati Odbor za bezbednost u ovoj opštini.

U trenutku krađe Nikola i Milica Andrejević sa svojom decom nisu bili u kući, što je lopovima dalo na vremenu da ispreturaju celu kuću.

„Oni su ušli kroz prozor, obili su nam prozor, ušli u spavaću sobu. Razbili su regale, sve su stvari izvadili, sve ispreturali. Uzeli su nam torbicu sa zlatom, 500 evra i suprugove patike. Policija je bila, forenzičar je bio, uzeli su otiske ali kažu da je što se istrage tiče nula posto da se pronađe počinioc jer su koristili rukavice. Po njihovoj proceni oni su bili šest sati u kući i imali su vremena da celu kuću ispreturaju, i gornji sprat i donji sprat sve su pregledali svaku torbicu svaku jaknu sve stvari, dečju sobu sve su ispreturali“, istakla je Milica Andrejević.

Kako Milica Andrejević još ističe ono što su kasnije primetili jeste da su lopovi pokušali da ukradu i automobil koji se nalazio ispred kuće.

„Auto je bio pokriven, kad je dunuo vetar kada je otkrio auto videli smo isto kao što su prozor obili isto tako su hteli i automobil“, zaključila je Milica Andrijević.

Porodica Andrejević nije prvi put na meti lopova.

„Jednog brata, drugog brata, trećeg brata, sina i meni da kažem četvrtom bratu ona krađa koja je bila od ranije. Ali ovo u poslednje vreme trećeg po redu brata što je preko puta nas, njemu je u oči vidovdana obijena kuća i sada sinu za nepuna šest dana po drugi put znači vratili se ovde da opet obiju“, ističe Dragan Andrejević otac oštećenog Nikole Andrejevića.

I meštani Gračanice se boje za svoju bezbednost zbog velikog broja pljački koji se dešavaju.

„Pljačka se i meni desila prošle godine kada mi je obijena kuća kada nisam bio tu. Ne bojim se za svoju bezbednost nego se bojim za bezbednost svoje dece“.

„Bojimo se kako se ne bojimo, kada niko ništa ne preduzima, stvarno je strašno, jadni ovi ljudi koji su opljačkani. Muče se i rade ceo život i na kraju izgube sve za tren. I najgore je što se ništa i ne preduzima oko toga“.

Zbog učestalih krađa koje se dešavaju iz opštine Gračanica najavili su da će u ponedeljak sazvati odbor za bezbednost ove opštine.