20:12

09.07.2020

20:12

09.07.2020

Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas doputovao u dvodnevnu posetu Francuskoj, izjavio je uoči sastanka sa predsednikom Emanuelom Makronom da se u nedelju, 12. jula zvanično nastavlja dijalog sa Kosovom.

Vučić je rekao za TV Pink da 12. jula zvanično počinju razgovori u Briselu.

Predsednik Srbije sutra učestvuje na video samitu o odnosima Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Francuske, Nemačke i Evropske unije (EU) u cilju ponovnog pokretanja dijaloga dve strane.

Na samitu treba da učestvuju predsednik Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti, visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Vučić i Hoti će se potom u nedelju, 12. jula, sastati u Briselu što će označiti nastavak dijaloga Srbije i Kosova, uz posredovanje Evropske unije.

U Briselu je najavljeno da će na tom sastanku biti obnovljena rasprava i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, o svim otvorenim pitanjima.