10:49

11.07.2020

10:49

11.07.2020

Radio Kontakt Plus

Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.

Iz Eparhije ističu, da su sredstva prikupljena uz pomoć vernog naroda i u saradnji sa Dobrotvornom fondacijom SPC "Čovekoljublje".

"Nakon razmatranja potreba na terenu, obavljenog javnog tendera, oprema je kupljena i trenutno se završavaju sve neophodne zakonske procedure oko isporuke iste. Nabavljena pomoć je namenjena Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, ambulanti u Prizrenu i Kliničkom centru u Banja Luci", navodi se na sajtu Eparhije diseldorfsko-nemačke.

Za potrebe Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kupljena je sledeća oprema: ultrazvuk aparat, EKG aparat, stolica za vađenje krvi, medicinska stolica, kolica za instrumente i kolica za transport pacijenata pod infuzijom, stoji u objavi Eparhije.

U saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, za rad ambulante u Prizrenu kupljena je sledeća oprema: ultrazvuk aparat, EKG aparat, okretne stolice za pacijente, lekarske stolice, pokretni stočić, lekarski sto, paravan, orman za ampule, otoman za pacijente, inhalator, aparat za merenje pritiska, aparat za merenje nivoa šećera u krvi i oftalmoskop, dodaje se u saopštenju.