17:48

15.07.2020

17:48

15.07.2020

RTK2, RTK

Sutra će se u Briselu sastati premijer Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako se navodi u saopštenju iz kancelarije EU u Prištini, sastanak će početi u 16 ​​časova.

"Nakon virtuelnog sastanka, dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje EU, biće održan u Briselu u četvrtak, 16. jula", navodi se u saopštenju za javnost, dok je naznačeno da će sastanak početi popodne u 16 ​​sati.

Predviđeno je da se dijalog odvija u uobičajnom formatu, gde će se delegacije Prištine i Beograda prvo bilateralno sastati sa EU posrednicima, nakon čega će uslediti i trilateralni sastanak.

Premijer Avdulah Hoti razgovarao je danas u Briselu sa zvaničnicima Evropske unije, uključujući i komesara za proširenje Olivera Varheljija, a osim razgovora o dijalogu Beograda i Prištine, bilo je reči i o procesu ekonomskog oporavka, viznoj liberalizaciji i suočavanju sa pandemijom Kovid-19.

U EU navode da zbog mera zaštite od koronavirusa medijima neće biti doizvoljen pristup zgradi Evropske službe za spoljne poslove, gde će se odvijati sastanak.