19:52

03.08.2020

19:52

03.08.2020

Saopštenje, RTK2

Predsjednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović rekao je da je nedopustivo da meštani povratničkog sela Brestovik Kraj Peći ostanu bez vode, kako navodi, već više od mjesec dana, posebno imajući u obzir stanje širenja pandemije Covid 19. On je uputio zahtev nadležnim organima u Peći i predsjedniku opštine Peć Gzimu Muhadžeriju da što pre reše ovaj problem.

"Povratničko selo Brestovik kraj Peći već mesec dana je bez vode i to u vreme pandemije Covid 19. Ovo su nedopustive stvari koje se moraju hitnom reakcijom nadležnih službi i predsjednika opštine Peć, ne samo rešiti što pre,već se mora odmah, bez odlaganja, rešiti pitanje vodosnabdevanja u ovom povratničkom selu.

Kad znamo da je region Peći bio uglavnom nastanjen crnogorskim porodicama, Udruženje Crnogoraca "Lovćen" zahteva od nadležnih u opštini Peć i predsjednika opštine Gzima Muhadžerija da odmah preduzme korake kako bi se problem vodosnabdevanja rešio.

U tom selu žive porodice koje imaju i po četvoro dece i ovakvim neodgovornim ponašanjem se i njihov opstanak dovodi u pitanje", stoji u saopštenju Udruženja Crnogoraca "Lovćen".