19:52

08.08.2020

19:52

08.08.2020

RTK, RTK2

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Agim Veljiu, reagovao je nakon ulaska srpske žandarmerije na Kosovo u selu Karačevo kod Kamenice. On je putem Fejsbuk posta objavio da se u vezi sa ovim slučajem sastao sa komandantom Kfora, Mikeleom Risijem.

„Pozdravljam činjenicu da su u prošlosti organizovane zajedničke patrole KFOR-a i kosovske policije, zahtevajući istovremeno da se takve patrole nastave u ovom delu Kosova, general Risi, je rekao da su spremni da pomognu kosovskoj policiji i da nastave takve aktivnosti", rekao je Veljiu.

KFOR je obavestio Veljiua da je patrola bila rutinska i sinhronizovana sa KFOR-om.

"Na sastanku je takođe rečeno da KFOR od 2008. godine sprovodi zajedničke i sinhronizovane patrole sa Vojskom Srbije i Žandarmerijom, duž granične linije. U ovom slučaju, tada je to bila samo zajednička patrola KFOR-a i oružanih snaga Republike Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih polsova.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se KFOR i kosovska policija sastanu i razgovaraju o modalitetima za obnavljanje zajedničkih i sinhronizovanih patrola duž granice sa Srbijom.