11:06

09.08.2020

11:06

09.08.2020

RTK2

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK, Hisni Gucati, reagovao je na hapšenja pripadnika OVK prema srpskim spiskovima koji su poslati Interpolu i apelovao da premijer Kosova Avdulah Hoti prekine razgovore sa Srbijom ili će se, kako je naveo, svakodnevno suočavati sa protestima.

"Apelujem na premijera Hotija da prekine razgovore sa Srbijom ili će se svakodnevno suočavati sa protestima. Nedavna hapšenja veterana OVK prema novoj Interpolovoj listi, koju je poslala Srbija, predstavlja kršenje i ljudskih prava i sloboda od strane Interpola, ali i organa ’pravde’ koji su odobrili ovaj spisak apriori bez ikakvog osnova, samo na zahtev Srbije“, naveo je on.

Gucati je na Fejsbuku napisao da su opštužbe Srbije u tom pogledu neutemeljene.

"Vlada Kosova bi trebalo da što pre preduzme mere u tom pogledu, jer su optužbe Srbije u tom pogledu potpuno neutemeljene. Nepravda protiv veterana OVK koja im uskraćuje slobodno kretanje, prema srpskim scenarijima, učinila je neverovatnim rad Interpola i drugih međunarodnih, bezbednosnih i pravnih organa", napisao je između ostalog Gucati.