11:59

09.08.2020

11:59

09.08.2020

Saopštenja, RTK2

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 5 novoobolelih od virusa korone, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega su 9 osobe hospitalizovane, saopštio je danas Кrizni štab Opštine Gračanica.

Kako navode, svim njihovim kontaktima određena je mera samoizolacije i u narednim danima biće praćeni u smislu simptoma infekcije.

Iz Кriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane da nastave sa disciplinovanim ponašanjem shodno preporukama struke i Кriznog štaba i navode da nije vreme za opuštanje te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

„Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Кriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično higijensko zaštitne mere, dezinfekcije i fizičko distanciranje, kao i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma“, naveeno je u saopštenju.

Кrizni štab Opštine Gračanica do sada je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od virusa Кovid-19 i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina.

Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa, navedeno je u saopštenju.