17:01

11.08.2020

17:01

11.08.2020

Saopštenje, RTK2

Predsednika Udruženja Crnogoraca “Lovćen” Lazar Radulović sastao se danas sa zamjenicom premijera Kosova Aljbuljenom Baljaj.

"Danas sam se u zgradi vlade Kosova sastao sa zamjenicom premijera Kosova Aljbuljenom Baljaj. Želim da istaknem da smo imali jedan otvoren i srdačan razgovor, ja sam zamenicu premijera upoznao o kako i na koji način funkcioniše crnogorska zajednica na Kosovu, sa kojim izazovima i problemima se susrećemo i šta je to što bi trebalo uraditi kako bi se poboljšao status crnogorske zajednice na Kosovu. Želim da se zahvalim zamjenici Aljbuljeni Baljaj na srdačnom dočeku i razgovoru gde je iskazala puno razumevanja i spremnost da pomogne crnogorskoj zajednici. Razgovarali smo i o odnosima C. Gore i Kosova koji jesu jako dobri i zalagaćemo se samo da budu još bolji", kazao je Radulović.

Dodao je da će Udruženje Crnogoraca Lovćen biti most saradnje i dobrih odnosa.

"Dogovorili smo se da ubrzo imamo i drugi sastanak gde ćemo se i konkretno dogovoriti o budućim koracima i napraviti strategiju u kojem pravcu će ići saradnja sa Udruženjem Crnogoraca Lovćen", istakao je on.