17:21

11.08.2020

17:21

11.08.2020

RTV Kim, Saopštenje

Komandant Regionalne komande KFOR-a, predvođene od strane NATO-a, pukovnik Erik Rajli, sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Kamenica Ćendronom Kastratijem. Sastanak je bio deo redovnih kontakata koji se održavaju između osoblja KFOR-a i lokalnih vlasti na Kosovu, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Pukovnik Rajli i Kastrati razmenili su mišljenja o nizu pitanja od zajedničkog interesa, uključujući bezbednost u ovoj oblasti. Pukovnik Rajli je još jednom potvrdio posvećenost KFOR-a da nastavi sa jačanjem svojih trajnih i nepristrasnih napora kako bi se osiguralo da lokalna situacija bude od koristi svim građanima koji žive u opštini, ističe se u saopštenju.

Takođe se razgovaralo o uticaju pandemije Covid-19 na zajednice u Kamenici, jer KFOR podržava institucije na Kosovu na svim nivoima u odgovoru na ovu vanrednu situaciju, stoji u saopštenju.

Komandant Kfora, general-major Mikele Risi (Michele Risi), potvrdio je posvećenost misije predvođene NATO-om da i dalje nepristrasno doprinosi sigurnom I bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve građane na Kosovu, prenosi se u saopštenju.

„Od 1999. godine, KFOR je u vršenju svoje misije podržavao razvoj stabilnog i mirnog Kosova i nastaviće da jača dugogodišnje partnerstvo sa lokalnim institucijama i bezbednosnim organizacijama i međunarodnom zajednicom“, izjavio je general-major Risi komandant KFOR-a.

Osim toga, naglasio je da je “saradnja između KFOR-a i kosovske policije i drugih bezbednosnih institucija veoma efikasna i svakodnevno raste kroz konsolidovane mehanizme zajedničke koordinacije na različitim operativnim nivoima. Cilj je da se dalje ojača zaštita, bezbednost i sloboda kretanja svih zajednica na Kosovu koje KFOR želi da uveri, u korist lokalne bezbednosti i regionalne stabilnosti”, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.