21:51

11.08.2020

21:51

11.08.2020

KoSSev, Koha

Stotine građana ovog utorka preplavilo je laboratorije kako bi se testirali na COVID-19. Zbog toga su mnoge laboratorije blokirane brojnim zahtevima.

Samo juče u laboratoriji „Prolab“ koja vrši serološka testiranja, preko 60 građana zatražilo je da se testira. To je učinilo da ova laboratorija ne stigne da završi sve uzorke, prenosi Koha.

Većina građana ovog utorka zatražilo je testiranje zbog odlaska u Crnu Goru.

Iako za sada postoje samo dve laboratorije kojima je Ministarstvo zdravlja dalo licencu za PCR testiranje, nijedna od ovih laboratorija još uvek nije počela sa radom.

Uprkos tome što im je od ponedeljka upućen veći broj zahteva građana za ovaj oblik testiranja, medicinska laboratorija navodi da je još uvek nemoguće započeti testiranje građana.

Prvog dana kada je na Kosovu počelo da radi 29 laboratorija koje je licencirao Odbor za licenciranje, ministar zdravlja, Armend Zemaj, rekao je da će proces testiranja na COVID-19 u privatnim laboratorijama nadgledati Agencija za zaštitu konkurencije.

Zemaj je nakon sastanka sa predsednikom Agencije za konkurenciju rekao da monopol nad cenama usluga neće biti dozvoljen.