17:07

16.09.2020

17:07

16.09.2020

RTK2, RTK

Premijer Avdulah Hoti je izjavio je danas da je vodič dijaloga Ustav Kosova, kao i da teritorijalni integritet nije predmet rasprave i da se o tome nikada nije raspravljalo u poslednja tri meseca u dijalogu u kome je učestvovao.

"Vodič od prvog dana kada sam stupio na dužnost za proces dijaloga je Ustav Kosova. Ponovo smo potvrdili naše principe dijaloga, verujući da ovi principi u potpunosti eliminišu brojne zavere o navodno zatvorenim sastancima koji su se desili između kosovske i srpske delegacije", napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.D

Hoti ističe da na ustavnu organizaciju Kosova ne može da se utiče, što, prema Hotijevim rečima znači da je očuvan unitarni karakter Kosova i da ne postoji zajednica sa izvršnim ovlašćenjima na Kosovu.

"Za ova dva principa procesa dijaloga imamo punu podršku naših međunarodnih partnera. I treći princip, da sporazum mora biti u potpunosti u skladu sa Ustavom Republike Kosovo. Ovaj proces bi trebalo da rezultira samo uzajamnim priznanjem i ni u kom slučaju ne bi trebalo da ostane proces koji se troši i ne daje rezultate na kraju", napisao je Hoti.