20:27

19.09.2020

20:27

19.09.2020

KoSSev

Situacija u školi „Mustaf Venhari (Mustafë Venhari)“ u Vučitrnu nije onakva kakvu bismo želeli, napisao je na Fejsbuku kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj i najavio zatvaranje ove škole.

„S obzirom na trenutno epidemiološko istraživanje i praćenje epidemiološke situacije, Nacionalni institut za javno zdravlje je testirao sve nastavnike i učenike petog razreda škole Mustaf Venhari u Vučitrnu, gde su neki imali pozitivan test sa covid 19. Institut je preporučio da se nastava u ovoj školi iz scenarija „A“ prebaci na scenario „C“, nastavu onlajn”, saopštio je Zemaj ne navodeći koliko učenika i nastavnika je pozitivno.

Najavio je nastavak testiranja nastavnika i učenika koji dobiju simptome i zatražio saradnju učenika, prosvetnih radnika i roditelja.

Školska godina za škole u kosovskom sistemu počela je 14. septembra. U klupe su seli pojedini razredi, dok će se ostali u klupe vratiti od ponedeljka. Primenjuju se tri scenarija nastave, a u zavisnosti od kapaciteta i epidemiološke situacije u svakoj pojedinačnoj opštini i školi.