13:41

20.09.2020

13:41

20.09.2020

KoSSev

„Zaustavljamo masovna ubistva između Kosova i Srbije“, poručio je svojim pristalicama na predizbornom skupu američki predsednik Donald Tramp, govoreći o „istorijskom sporazumu“ koji su delegacije Beograda i Prištine potpisale u Vašingtonu, a zbog kojeg je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Predsednik SAD, Donald Tramp, u sklopu predizborne kampanje u Severnoj Karolini osvrnuo se na to da je početkom septembra nominovan za Nobelovu nagradu za mir zbog sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Ujedno je svoje pristalice informisao da je potom usledila i druga nominacija za istu nagradu a zbog, dogovora postignutog u Beloj kući početkom septembra između delegacija Beograda i Prištine.

„Ovo je velika vest“, poručio je Tramp, dodajući da su se „narodi Kosova i Srbije međusobno ubijali stotinama godina unazad“, ali i da je to Amerika obustavila.

„Zaustavljamo masovna ubistva između Kosova i Srbije. Ubijali su se međusobno tokom mnogo… prestaće sa ubistvima. Rekao sam im, momci, hajde da se sastanemo. Znate, oni su radili to stotinama godina, pod različitim imenima“, objasnio je Tramp.