16:01

22.09.2020

16:01

22.09.2020

Tanjug

Potpisivanjem ekonomskog sporazuma u Vašingtonu, Beograd i Priština, odnosno njihovi lideri, pokazali su da nisu "zaključani u prošlosti", već da gledaju u budućnost i da rade za narod, izjavio je danas izvršni direktor američke Razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler.

Nakon potpisivanja Zajedničke izjave sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u Palati Srbija, kojom je ozvaničeno otvaranje kancelarije DFC u Beogradu, Boler je istakao da otvaranje te kancelarije nije "simbolično", već da je ona otvorena da traje i da je njen interes da poslovno spaja region.

"Lideri Beograda i Prištine su se opredelili za narod, za poslove, za otvaranje radnih mesta, a ne za političke podele", rekao je Boler.

Ukazao je da realizacija Sporazuma iz Vašingtona dolazi samo dve nedelje nakon potpisivanja i istakao da danas u Beogradu nije samo delegacija DFC, već još pet američkih vladinih agencija, koje zajedno predstavljaju najveću ekonomsku moć američke vlade.

Boler je istakao da je DFC veoma posvećen poslu u regionu, jer, kako navodi, zajedno sa američkom vladom veruje u snagu i promenu regiona.

Najavio je da će novi direktor kancelarije DFC u Beogradu biti Džon Jovanović za kojeg je rekao da je američki patriota, ali i ponosan što su mu roditelji poreklom iz ovog regiona.

"Jovanović će predvoditi naše napore u ovoj zemlji i širem regionu", rekao je Boler.