17:09

26.09.2020

17:09

26.09.2020

RTK2, RTK

Medicinski tehničar F.B. sa Klinike za urologiju izboden je danas nožem u Univerzitetsko kliničkom centru Kosova, javlja Koha.

Tu informaciju je potvrdio portparol kosovkse policije Bajram Krasnići.

"Danas oko 14:35 časova policija je obaveštena o slučaju 'uboda nožem' koji se dogodio u Univezitetskom centru. Policijske jedinice su izašle na lice mesta i pokrenuta je istraga", naveo je Krasnići.

Sindikat medicinskih sestara Kosova takođe je reagovao, najoštrije osuđujući napad i povredu medicinske sestre sa Klinike za urologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova.

"Nije prvi put da se takvi slučajevi dešavaju. Pozivamo organe bezbednosti da se što pre pozabave ovim slučajem, a počinioce da kazne. Takođe, pozivamo policiju da preduzme hitne mere, u odbrani medicinskih sestara, kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponovil", navodi se u saopštenju Sindikata.

Takođe, Sindikat je pozvao sve medicinske sestre koje su bile na poslu, da se okupe ispred Hitne pomoći, u znak protesta zbog povrede medicinskog tehničara.

Univerzitetsko klinički centar Kosova je takođe reagovao na ovaj slučaj, potvrdivši da je napadnut F.B. koji će biti podvrgnut hirurškoj intervenciji.

"Univerzitetska bolnica i klinička služba Kosova obaveštena je da je danas na radnom mestu napadnuta nožem na Klinici za urologiju medicinski tehničar F.B. Napad se dogodio nakon 14 časova dok je bio na dužnosti. Očekuje se da bude operian. O slučaju je obaveštena i kosovska policija", navodi se u saopštenju Univerzitetskog centra.

Iz ove institucije navode da izražavaju duboko ogorčenje zbog ovog slučaja i najoštrije osuđuju napade na zdravstvene radnike koji su neprihvatljivi.

"Uvrede, nasilje, pa čak i fizički napadi, poput današnjeg napada su kontinuirani, pa pozivamo sve građane da poštuju rad zdravstvenih radnika. Nadamo se da  je ovo poslednji put i da se napadi na zdravstvene radnike zaustaviti jednom zauvek", poručuju iz Univerzitetskog centra.