11:51

16.10.2020

11:51

16.10.2020

Darko Mirković, RTK2

"Situacija na političkoj sceni Kosova je prilično krhka i mislim da će i u narednom periodu pred ovom Vladom biti dosta izazova i problema koji se moraju rešiti. Narod teško živi, velika je nezaposlenost, nepotizam i dalje vlada", rekla je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 predsednica Nove demoktarske stranke Emilija Redžepi.

Redžepi smatra da svaka Vlada na Kosovu mora da ispuni sve ono što je dogovoreno u Briselu, jer inat koji sada postoji ne vodi ničemu i ne donosi dobro Kosovu.

"Mislim da se o nekim stvarima moralo ranije misliti, jer ono što je potpisano mora biti ispunjeno. I Kosovo i Srbija su suviše mali igrači i za Evropu i Ameriku, kao nestabilan čitav region koji se mora smiriti", kazala je Redžepi. 

"Llično očekujem da će za mesec ipo dana biti vanrednih izbora, ali sve u ovom trenutku zavisi od PDK, kako će odigarti, da li će se pripojiti ovoj Vladi ili ne. Ja u to ne verujem mnogo, jer su oni bili i u ranijoj vladi, a poenta nije u rušenju vlade, već u stvaranju one koja će funkcionisati. Ne treba se vraćati na nešto loše, već ići ka boljem. Ponavljam, Kosovo je suviše malo da ponovo stvara nacionalističke, ekstremne pojave, Srbija takođe. Treba smiriti region i uvažavati sve narode", rekla je Redžepi za RTK2.