09:34

29.10.2020

09:34

29.10.2020

RTK

Ministarka spoljnih poslova Kosova Meliza Haradinaj-Stubla objavila je da je sinoć bila učesnik ministarskog panela ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana, gde je tražila od EU liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

Ona je napisala na Fejsbuku da je učestvovala u ovom panelu na poziv saveznog ministra spoljnih poslova Nemačke Heika Masa, koji je moderirao nemački državni ministar za Evropu Majkl Rot.

"Imala sam zadovoljstvo sinoć da učestvujem u Ministarskom panelu ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana na temu 'Mladi, migracije i demografski izazovi na Zapadnom Balkanu', na poziv saveznog ministra spoljnih poslova Nemačke, gospodina Heika Maasa, koji je moderirao Nemački državni ministar za Evropu gospodin Majkl Rot.

U svom govoru podelila sam sa učesnicima realnost Kosova kao najmlađe države i najmlađe populacije u Evropi i pozvala ih da zajedno iskoriste visoki potencijal Kosova i njegove divne omladine, pridružujući se našoj inicijativi za uspostavljanje u Regionalnog centra za pokretanje i inovacije u Prizrenu.

Takođe sam naglasila da Zapadni Balkan prvo treba da prepozna svoju stvarnost, pre nego što traži dalju integraciju u evropske integracione strukture. Samo na principu jednakosti moći ćemo da gradimo zajedničku budućnost.

Na kraju, nisam imala drugog izbora nego da naglasim nedostatak liberalizacije viznog režima za građane Kosova, tražeći od nemačkog predsedavanja i EU stratešku akciju i odlučnost da prigrle izvanrednu kosovsku omladinu", napisala je Haradinaj Stubla.