22:04

25.11.2020

22:04

25.11.2020

Saopštenje, RTK2

Povodom smrti koordinatora porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu Milorada Trifunovića, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić u svoje lično ime i u ime ovog Ministarstva, izrazio je saučešće porodici i prijateljima preminulog, kao i Udruženju porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu.

„Duboko me je ražalostila vest o smrti Milorada Trifunovića, koordinatora Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu. Gospodin Trifunović je bio dobar i hrabar saradnik, čovek izuzetnih vrlina i moralnih vrednosti koga nada u bolje sutra i trijumf pravde i istine nikada nije napustila i pored porodične tragedije i patnje za kidnapovanim bratom“, naveo je Jevtić u telegramu.

U nastavku on navodi, da je Trifunović bio uvek iskren, istrajan i požrtvovan u pravednoj borbi za otkrivanje svih zločina, a kako kaže pogotovo istine o nestalim i kidnapovanim Srbima na Kosovu.

„Milorad Trifunović je nažalost izgubio bitku protiv opake bolesti i to je veliki gubitak za sve ljude dobre volje kojima je stalo do istine, pravde, pomirenja i suživota na Kosovu“, rekao je Jevtić.

Vest da je koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu, Milorad Trifunović, preminuo danas, potvrdio je Resursni centar za nestale osobe, čiji je jedan od osnivača bio Trifunović. Saučešće su prethodno uputili američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, Kancelarija za Kosovo, a potom i predsednik privremenog organa Severne Mitrovice Aleksandar Spirić.