13:04

26.11.2020

13:04

26.11.2020

Saopštenja, RTK2

Vojnici Kfor-a iz SAD i Grčke isporučili su medicinske instrumente i opremu, uključujući sterilizator, elektrokardiogram, aparate za merenje glukoze i drugu dijagnostičku opremu Domu zdravlja u Žerovnici, saopšteno je iz Kfora.

Kako navode, donacija je deo pomoći koju nepristrasno pruža odsek za Civilno-vojnu saradnju misije koju predvodi NATO lokalnim institucijama i zajednicama u cilju poboljšanja socijalne zaštite svih stanovnika.

Zamenica direktora Regionalne bolnice dr Mirjana Blagojević je zahvalila Regionalnoj komandi Istok koju predvode Sjedinjene Američke Države i grčkom timu za vezu i vadgledanje na, kako je navela, kontinuiranoj podršci koju Kfor pruža lokalnim zdravstvenim ustanovama, posebno tokom trajanja infekcije kovid-19.

U saopštenju se dalje navodi da od izbijanja pandemije na Kosovu, Kfor redovno sprovodi svoje zadatke iz domena bezbednosti doprinoseći lokalnom odgovoru na kovid-19 donacijom lične zaštitne opreme i dezinfekcijom javnih ustanova.

"Kfor je takođe olakšao isporuku pomoći Institucijama na Kosovu od strane NATO saveznika i zemalja partnera, uključujući Mađarsku, Nemačku, Italiju, Poljsku, Sloveniju, Tursku i Austriju", navedeno je na kraju saopštenja.