21:54

28.02.2021

21:54

28.02.2021

RTK

Lista Adriane Hodžić izašla je prva od bošnjačkih partija na izborima 14. februara na Kosovu. Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izrazio je nezadovoljstvo ovom manipulacijom koja, prema njegovim rečima, ima poreklo u Beogradu.

On je rekao da u tom pogledu treba koristiti legalna i pravna sredstva kako se ovo iskrivljavanje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosova.

„To je učinjeno s unaprijed smišljenim strategijama kako bi se zloupotrebile ustavne prilike i privilegije kako bi se podrivala zastupljenost zajednica u ovom slučaju bošnjačke zajednice. Naravno, svi smo ogorčeni i moramo učiniti sve da se to više nikada ne ponovi, dok se sada moraju koristiti legalna i pravna sredstva kako se ovo iskrivljenje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosovo".

„Advokati bi trebalo da iskoriste priliku za ovo, ja sam kao sledeći premijer izrazio duboko nezadovoljstvo ovom manipulacijom i zloupotrebom čije poreklo uopšte nije na Kosovu, već u Beogradu“, rekao je Kurti za RTV BESA.