17:12

06.03.2021

17:12

06.03.2021

Saopštenje, RTK2

Koalicija "Zajeno" najoštrije osudila napad na dva pripadnika goranske zajednice, tražeći od nadležnih organa da privedu počinioce pred pravdom.

"Tragični događaj koji se, dana O4.O3.2021. godine, dogodio u selo Globočica, a kojom prilikom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske zajednice, duboko je uznemirio građane gore. Uznemirenost je utoliko veća zato što je na pripadnike goranske zajednice, iz vatrenog oružja, pucao policijski službenik albanske nacionalnosti, koji u tom trenutku nije bio na službenoj dužnosti.

Prenosimo saopštenje u celosti:

KOALICIJA ZAJENO najoštrije osuđuje akt nasilja koje predstavlja pokušaj ubistva, i zahteva od nadležnih institucija i sudskih ogana da postupe po zakonu protiv izvršioca ovog dela. Imamo poverenje u policijske i sudske organe da će postupiti po zakonu. Nadamo se da će uslediti osuda ovog događaja od svih dobronamernih ljudi a naročito od strane političkih subjekata sa kosovske političke scene. Apelujemo na pripadnike goranske zajednice da ostanu prisebni i pokažu dostojanstvo. U izjavama i komentarima, takođe molimo i komšije iz albanske zajednice da pokažu solidarnost sa goranskom zajednicom i suzdrže se od negativnih komentara na društvenim mrežama. Najoštrije osuđujemo pogrdni komentar na račun goranske zajednice koji je napisan od strane zdrastvenog radnika A.D albanske nacionalnosti koji je zapošljen u dom zdravlja u Dragašu. Povređenima želimo brz oporavak a njihovim porodicama nadu u uspešan i srećan ishod lečenja i oporavka".