16:53

21.04.2021

16:53

21.04.2021

KoSSev, Kallxo

U avgustu prošle godine, građanin u Vučitrnu prijavio je slučaj seksualnog uznemiravanja od strane opštinskog zvaničnika. Građanina koji je otišao u opštinu Vuctrn da izvrši uslugu, seksualno je uznemiravao opštinski zvaničnik.

Kallxo.com je zatražio odgovor od Osnovnog tužilaštva u Mitrovici u vezi sa opštinskim zvaničnikom koji je osumnjičen za „seksualno uznemiravanje“, protiv građanina u Vučitrnu. Tužilaštvo u Mitrovici je potvrdilo da je po prijemu krivične prijave protiv opštinskog zvaničnika podignuta optužnica.

„Protiv osobe čiji su inicijali A. R. Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podiglo je 13. novembra 2020. godine direktnu optužnicu u vezi sa krivičnim delom „seksualno uznemiravanje“ iz člana 183. Krivičnog zakona Republike Kosovo“, navodi se u odgovoru tužilaštva u Mitrovici.

Takođe je Tužilaštvo u Mitrovici objavilo da je protiv istog, 29. marta 2021, izrečena od strane suda presuda sa kaznenim nalogom, sa novčanom kaznom u iznosu od 400 evra.

Opština Vučitrn je za Kallxo.com potvrdila da je, kada je građanin prijavio slučaj, odmah preduzela neophodne mere protiv opštinskog službenika, otkazujući mu ugovor o radu.

Isti, nakon ovog slučaja, nije više opštinski službenik u opštini Vučitrn.

Policija u regionu Mitrovice saopštila je da je nakon prijavljivanja slučaja podneta krivična prijava protiv opštinskog zvaničnika.

„Povodom vašeg pitanja obaveštavamo vas da je slučaj prijavljen 27. avgusta 2020. godine u Vučitrnu, dok je istragu sprovodio regionalni istražni sektor u okviru Regionalne direkcije u Južnoj Mitrovici. Posle istraga sprovedenih protiv osumnjičenog A. R. podneta je krivična prijava za krivično delo ‘seksualno uznemiravanje'“, kaže se u odgovoru mitrovičke policije.

Policija je saopštila da je nakon podnošenja krivične prijave slučaj poslat Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici 27. oktobra 2020.