19:59

06.05.2021

19:59

06.05.2021

RTK2

Predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da je premijer Albin Kurti nestao sa javne scene, skrivajući se tako iza skandala svojih ministara.

„Aljbin Kurti je nestao. Jedini put kada je viđen od stupanja na dužnost premijera bio je njegovo pojavljivanje tokom albanskih izbora što je značilo mešanje u unutrašnju politiku druge države. Nedostatak vakcina, nedostatak vladinog programa, netransparentnost dijaloga, izdvajanje 11 miliona evra za plaćanje električne energije Srbima i njihovim preduzećima na severu neki su od prvih neuspeha ispunjenih skandalima svojih ministara“, naveo je Hodžaj.

Hodžaje je istako da je Kurti "samo senka premijera, čija je jedina politička izjava „odbrana i opravdanje skandaloznih stavova potčinjenih u vladinom kabinetu“. Prva na listi je ministarka Donika Gervala-Švarc koja ne prestaje da  govori o navodnim „zločinima“ OVK. Još uvek nismo čuli ni reč o srpskim zločinima i genocidu na Kosovu. Vrhunac je danas bio u Skupštini, gde je u iščekivanju njenog izvinjenja hiljadama albanskih žrtava na Kosovu otišla dalje braneći Srbiju. Umesto da govori o planovima kao ministar spoljnih poslova u kojoj će se organizaciji Kosovo prijaviti i gde je proces priznavanja zastao, ona je izabrala sukob sa opozicijom. Ali, današnji pokušaj nje i njenih stranačkih kolega da ućutkaju opoziciju nije uspeo. DPK neće podleći i povući se ni pod kakvim pritiskom, jer Kosovo ima premijera u senci sa vladom pripravnika, čiji dnevni red diktiraju njegovi ministri skandalima, a ne radom za koji su masovno glasali građani Kosova."