09:52

09.05.2021

09:52

09.05.2021

RTK2, RTK

Albanska policija je u preliminarnom izveštaju objavila da su kosovski državljani E.H, 78 godina, A.H, 56 godina i F.H, 57 godina iz Gnjilana, nakon sakupljanja u konzumiranja pečuraka se otrovali. U međuvremenu, protiv dva lekara podignuta je krivična prijava zbog kako se tvrdi  „nemarnog lečenje“, nakon pogoršanja zdravstvenog stanja, kosovski građani su preminuli.

Policijski izveštaj objavio je ambasador Kosova u Albaniji Nait Hasani, koji je izrazio saučešće porodici Haliti iz Gnjilana zbog gubitka života njihovih članova u Albaniji.

Ambasada je  saopštila  preliminarni izveštaj policije:

"Specijalisti za istragu zločina u policijskoj stanici Manez pokrenuli su proces zbog krivičnog dela „nemarno postupanje“, protiv  Š. B., 54 godine i J.K, 60 godina, stanovnnici Drača, na dužnosti u zdravstvenom centru Manez, jer su usled pogoršanja zdravstvenog stanja, građani Kosova E.H, 78 godina, A,H, 56 godina i F.H, 57 godina preminuli (članovi porodice), kako je  preliminarna istraga utvrdila  ovi građani Kosova sakupljali su pečurke, a nakon što su ih konzumirali u svom stanu u zalivu Ljalejz,  se  otrovali.

Predmet je prosleđeni Okružnom tužilaštvu u Draču na dalje postupanje.