10:19

09.05.2021

10:19

09.05.2021

RTK2

„Građani Kosova, iako zapostavljeni, i dalje snažno veruju u politike evropskih integracija i nadaju se da će im Evropa u bliskoj budućnosti otvoriti vrata, kao što je to učinila mnogim zemljama i narodima," napisao je na Fejsbuku predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjfuca.

On je istakao da Dan Evrope zatiče Kosovo ne samo bez statusa kandidata, već i bez liberalizacije viza, dok su njegovi građani u neviđenom getu.

Prema njegovim rečima, pored diskriminacije i velike nepravde, ograničenje slobode kretanja takođe je odstupanje od principa Evrope bez granica.

„Građani Kosova, iako zapostavljeni, i dalje snažno veruju u politike evropskih integracija i nadaju se da će im Evropa u bliskoj budućnosti otvoriti vrata, kao što je to učinila mnogim zemljama i narodima.Iako će naše institucije raditi još više predano i odlučno, iskreno i odgovorno prema ispunjavanju svih kriterijuma za ostvarenje našeg dugogodišnjeg sna - pune integracije Republike Kosovo u zajednički evropski dom. Bez Kosova mozaik ujedinjene evropske porodice ne može se nazvati potpunim, kao ni sama ideja na kojoj stoje temelji Unije", napisao je predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjfuca na Fejsbuku