18:24

14.05.2021

18:24

14.05.2021

RTK2, RTK

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri zatražio je vanrednu sednicu Skupštine na kojoj će se razgovarati o masovnoj vakcinaciji i sprečavanju lošeg upravljanja pandemijom.

Tahiri je na konferenciji za medije rekao da na sednici u ponedeljak ne bi trebalo da se raspravlja o programu vlade Kurtija, već o masovnoj vakcinaciji.

„ABK zahteva organizaciju vanredne sednice na kojoj ćemo razgovarati samo o jednoj temi, masovnoj vakcinaciji i sprečavanju lošeg upravljanja pandemijom. Na sednici ne bi trebalo raspravljati o vladinom programu, stvorena situacija nameće nam raspravu o vakcinama, masovnoj vakcinaciji, a ne o političkom, stranačkom pamfletu, takozvanom vladinom programu, koji više govori o donacijama nego o planu masovne vakcinacije“, rekao je Tahiri.

Tahiri je upitao premijera Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitiu šta se dešava sa kupovinom vakcina.

"Šta se, momci, dešava sa kupovinom vakcina? Vi imate budžet u Vladi za kupovinu vakcina i zato pozivamo premijera Kurtija i ministra Vitiu da deluju. Donosite odluke kako biste sprečili gubitak života", rekao je Tahiri.