12:52

16.05.2021

12:52

16.05.2021

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti sedištu NATO, gde će se sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, potvrđeno je u Briselu.

Kako je najavila predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić i Stoltenberg će se sastati u Briselu.

Gostujući pre dva dana na TV Prva, Vučić je rekao da će sa Stoltenbergom, između ostalog razgovarati i o mogućem povlačenju Kfora i Unmika sa Kosova, koje će, prema obaveštajnim podacima, tražiti jedna od velikih sila.

"Moliću Stoltenberga da se to ne dogodi, jer to traži jedna od najvećih sila. Zato idem u Brisel. Stoltenberg je tražio da dođem nešto ranije u Brisel. Posle idem u Prag. Nadam se da ću razgovarati i sa našim ruskim prijateljima. Oni znaju da Srbija nije Srbija iz 1998. Nije slaba i jadna kao 2008. Srbija je danas petostruko snažnija nego 2008. kada su proglasili nezavisnost“, rekao je Vučić.

Na agendi bilateralnog sastanka naći će se politički dijalog, partnerski i praktični mehanizmi saradnje Srbije i NATO, kao i misija KFOR i njena uloga u očuvanju bezbednosti na Kosovu.

Očekuje se i da predsednik Srbije i generalni sekretar NATO-a razmene stavove i o borbi protiv pandemije i kampanji vakcinacije, kao i o ekonomskom napretku i evrointegracionom putu Srbije.

"Predstoje nam važni i verujem uspešni sastanci u Ljubljani, Briselu i Pragu. Politički principi su naša snaga, a saradnja sa Evropom i svetom nam garantuje ekonomsku sigurnost i bolju budućnost za naše građane!", dodao je Vučić.