22:36

13.06.2021

22:36

13.06.2021

RTK, Gazeta Express

Predsednica Kosova Vjosa Osmani u intervjuu za „Al Jazeera“, govoreći o bivšim liderima OVK kojima se u Hagu sudi za ratne zločine, rekla je da je Oslobodilačka vojska Kosova uložila sve napore, kako ona kaže, za oslobađanje Kosova od genocidnog režima.

„Istovremeno moram da naglasim da je Oslobodilačka vojska Kosova bila vojska koja je izašla iz naroda i borila se za oslobođenje. U tom smislu, naglasila bih reč oslobođenje, jer su svi njeni napori bili oslobođenje Kosova od genocidnog režima“, izjavila je Osmani.

Navodi da uprkos političkim razlikama koje je imala sa bivšim predsednikom Kosova, Hašimom Tačijem i nekim drugim bivšim liderima OVK, svi treba da budu cenjeni zbog njihovog doprinosa slobodi i nezavisnosti, prenosi Gazeta Express.

„Postoji jedna stvar oko koje smo se svi složili, svi smo zajednički doprineli slobodi i nezavisnosti Kosova i ovo je doprinos koji treba naglasiti. Istovremeno, Skupština Kosova je svojom voljom osnovala Specijalizovane komore, koje u tom smislu moraju da rade po kosovskim zakonima i Ustavom Kosova", kazala je Osmni.