13:12

24.09.2021

13:12

24.09.2021

RTK

Vladislav Dajković, srpski političar sa visokim proruskim osećajem, posetio je u utorak (21. septembra) "šatore" srpskih demonstranata na Jarinju. Ove proteste, u početku organizovala Srpska lista, ali su sada postale radikalnije zbog "paravojnog" prisustva.

„Došao sam na Kosovo da dajem ruku našoj braći", napisao je Dajković na svojoj Fejsbuk stranici.

“Nisam mogao sedeti kod kuće i slati podršku sa‘ tastature ’, seo sam u auto i došao. I nisam se kajao!“, nastavio je Dajković.

„Kao Srbin iz Crne Gore ne zaboravljam patnje našeg naroda na Kosovu, ali ne zaboravljam ni kada su nam dali podršku kada smo branili svoja svetilišta u Crnoj Gori.

“Večeras sam najsretnija osoba jer sam svoj i među mojoj braći”, zaključio je njegov post kome je dodao i fotografije.

Njegov post izazvao je različite reakcije, kako Srba tako i Albanaca. Ipak, ističe se podrška koju je dao jedan od eksponenata srpske obaveštajne službe Bojan Dimić.

"Čestitam vama, a veliki poklon i poštovanje za domaćine u šatoru", rekao je jedan od čelnika BIA Srbije.

Na drugoj fotografiji Dajković se vidi u pratnji gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru i predsjedavajućeg Pokreta "Mladi Srbi" iz Crne Gore, Kristijana Kojičića.

Dajković, veoma je blizak Kremlju, predsedničkoj rezidenciji ruskog predsednika, i igrao je važnu ulogu u svim organizacijama protiv zapadne vlasti u Crnoj Gori poslednjih godina.

Početkom crkveno-političke organizacije 2020. godine, koja je nakon 9 meseci pritisaka i hibridnog rata srušila vladu Mila Đukanovića, Srbin iz Crne Gore Vladislav Dajković viđen je u pratnji aktivista Ruskog imperijalističkog pokreta organizacija terorista iz SAD. On čak ima slike sa zastavom ove terorističke organizacije "crne, žute i bele".

Kosovski mediji izvestili su sinoć da su među srpskim demonstrantima na severu viđeni i ruski državljani koji su poznati po uticaju na krize.

Prijavljeno je i prisustvo pripadnika srpske žandarmerije, naime bliskih saradnika Bratislava Dikića, jednog od saradnika ruske vojne tajne službe GRU, odgovornog za puč 2016. godine u Crnoj Gori.