19:41

26.10.2021

19:41

26.10.2021

RTK2, Saopštenje

Predsednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović, kazao je danas putem saopštenja za javnost, da su došli u posed prepiske na Viberu, gde se, prema njegovim rečima, jasno vidi da je Srpska lista organizovala kolektivno glasanje za lokalne izbore na Kosovu koji su se održali 17. oktobra.

"Udruženje Crnogoraca Kosova ili Unija Crnogoraca Kosova ili pak Savez Srba i Crnogoraca na Kosovu, to su neke od, rekli bi, postojećih ili nepostojećih organizacija kojim se po potrebi predstavlja g. Vujičić kao predsednik, a sve u zavisnosti u koju svrhu ide saopštenje i za čije interese", navodi se u saopštenju UC Lovćen.

Dodaje se da se jasno vidi kako Srpska lista organizovano, pa čak i, kako se navodi, vojnički izdaje naređenja na koji način se mora izaći na kolektivno glasanje i kome se moraju javiti kako bi glasali za Srpsku lisitu.

"Sve to nama ne bi zapalo za oko da nije u mestu Kišnica nadomak Gračanice osoba kojoj se treba javiti Denis Ivić, koji član Udruženja Crnogoraca Kosova ili ovih drugih Vujčićevih organizacija, a koga je Vujčić postavio da bude član Konsultativnog veća za zajednice pri uredu predsednika Kosova", kaže se dalje u saopštenju.

Dodaje se da je Denis Ivić osoba od velikog poverenja u Srpskoj listi i da on organizuje kolektivno glasanje, dok je Vujčić samo par dana pre toga pozivao na bojkot lokalnih izbora, što samo pokazuje, prema saopštenju UC Lovćen, do koje mere moze da ide to "licimerje".

"Na osnovu svega viđenog dolazimo do zaključka da i poslednje izjave i saopštenja iz ovih Udruženja, da je sve urađeno po dogovoru sa zvaničnim Beogradom ili Srpskom listom kako bi se stvorila konfrotacija u pogledu na crnogorsku zajednicu na Kosovu. Podsećamo da su članovi konsultativnog veća za zajednice Denis Ivić i Vesna Dabetić koje je postavio upravo g. Vujičič ili Srpsk lista preko njega", kaže se dalje u saopštenju.

Dostavljamo vam prepisku na Viberu predstavnika Srpske liste, koju je nama Udruženje Crnogoraca Lovćen prosledilo.