19:06

30.11.2021

19:06

30.11.2021

RTK2, RTK

Premijer Kosova Aljbin Kurti reagovao je nakon imenovanja general-majora Baškima Jašarija na čelo Kosovskih bezbednosnih snaga, nakon ostavke Rahmana Rame.

On je u objavi na Fejsbuku napisao da je vojsci koja služi narodu potreban vojnik sa srcem punim ljubavi prema otadžbini, vojnik koji uzdiže zajedništvo i samopožrtvovanje na zadatak koji mu je poveren, vojnik koji budućnost vidi kroz ideal mučenika.

„Sve ove vrednosti su u vlasništvu general-majora Baškima Jašarija, unuka legendarnog komandanta, glavnokomandujućeg Adema Jašarija. Od danas je komandant Kosovskih bezbednosnih snaga. Naša vojska je mlada, ali sa dubokom zrelošću i slavnom istorijom. Kontinuitet Oslobodilačke vojske Kosova, kroz Kosovske bezbednosne snage, naš je jak stub na kamenu temeljcu Republike“, napisao je Kurti.

Kurti je poželeo Jašariju dobar rad na novoj funkciji, dok mu je general-pukovnik Rahman Rama zahvalio na doprinosu i takođe poželeo uspeh u daljem angažmanu.

Inače, sadašnji komandant KSB-a Rahman Rama podneo je danas ostavku na svoju funkciju. Predsednica Vjosa Osmani imenovala je general-majora Baškima Jašarija za novog komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga.