09:06

02.12.2021

09:06

02.12.2021

RTK2, Ekonomia Onlajn

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj izjavio je za Ekonomiju onlajn da Skupština nije obaveštena o ostavci komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga general-pukovnika Rahmana Rame.

Ljekaj kaže da je u ovom procesu možda bilo prekršaja, zbog čega traži raspravu u Skupštini i pojašnjenja od predsednika i vlade.

"Nemamo informacije kao parlament i to nije trebalo da se uradi na brzinu osim ako nije bilo krize unutar KBS-a. Kao i ostale odluke koje Vlada Kurtija donosi u žurbi i ova stvara pometnju među građanima, ali i u parlamentu. Tražimo od Kurtijeve vlade da ne donosi takve odluke, mada je ovu donela predsednica Osmani, već da postoji debata i da budemo informisani. Mislim da nije bilo tako hitno da se preduzme ova akcija. Narednih dana ćemo biti obavešteni o procedurama koje su preduzete i o kojima će se raspravljati u parlamentu", rekao je Ljekaj.

Nakon ostavke Rama na mesto komandanta KBS-a, predsednica Kosova Vjosa Osmani imenovala je Baškima Jašarija za novog komandanta KBS.